2012. december 1., szombat

A transzexuálisokról

 Minap megnéztem egy megindító filmet, erről a témáról, és szeretném veletek megosztani a véleményemet, nem csak a filmről, hanem úgy erről az egészről.
 Legtöbben közülletek biztos csak úgy ismeritek, hogy pasik nővé, nők férfivá operáltatják át magukat. De ez ennél sokkal több. Mindannyian az anyaméhben nőnek indulunk és csak később fejlődik ki a férfi nemi szerv és agy. Tehát egy férfi aki transzexuális annak lemaradt az egyik "átalakulási" pontja/lépése. Vagy is a szervei már átalakultak de az agya még nem. Tehát férfi testben van női aggyal. A női transzexuálisok esetében pedig az agy fejlődi magát férfivá, és a test még nem. Azt hiszem ez így érthető.
 Tehát igaz az hogy "rossz teste" született az illető. Én személy szerint nagyon örülök neki hogy nem vagyok transzexuális, azt hiszem belebolondulnék. És nagyon "büszke" vagyok azokra akik ebben a cipőben járnak és még is képesek erősek, elszántak és kitartóak maradni :)
 Ajánlom nektek a következő filmet
gyűlölt másság - Gwen Araujo
 Nagyon jól bemutatja a film ezt az egészet. :) szóval tényleg érdemes megnézni ;)


Ügye milyen szép lány? Nem is látszik, hogy biológiailag férfinak született.

Honnan tudja az illető, hogy transzexuális? Nos akkor kérdéssel válaszolnáka kérdésre, te honnan tudod hogy fiú vagy-vagy lány? :) nem onnan mert olyan a nemi szerved amilyen (meg mert megmondják neked a szüleid).. csak tudod és kész<< jó ez most elég furcsán hangzik, de így van. :) legalább is a filmből én így vettem le. (Ezen kívül láttam erről még egy dokumentumfilmet is).



És a terhes férfi? :) Ez az úr valójában nőnek született, de mivel transznemű így most már úgy néz ki mint egy férfi. Hogyan lehet gyereke? A női szervei még meg vannak, így nem volt nehéz megoldani ezt az egészet. Ilyenkor jönnek azok a feltételezések: "szerencsétlen gyereket hogyan fogják elfogadni a többiek" ez már igazán egy társadalmi probléma. Amúgy meg úgy vélem, hogy az a gyerek is ugyan olyan ember, mint az édesapja :)  

UÍ.: a transzexuálisok (erről írtam) és a transzfesztiták közt nagy a különbség :)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Maja, egy kicsit olvass még ennek a témának utána - mert elég sok pontatlanságot írtál le ....
    Alapvetöen két emberi nem van - férfi és nö - a többi nem már deformáció vagy ha jobban tetszik degeneráció következtében alakul ki - semmiképpen nem mondanám normálisnak - mert nem is az. Az más kérdés, hogy ha valaki ilyen genatikai hibával jön a világra, azon nyilván kell segíteni - de sok esetben egyáltalán nem is erröl van szó, hanem sokkal inkább csak valami divathóbortból vagy egyéb deviancia miatti identitászavarból változtatnak (az amugy teljesen normális genetikai állománnyal rendelkezö) emberek a nemükön - kedvük szerint .... Ezért nem jó, ha az ember az isteni rendbe próbál beleavatkozni.

    Taiföldön - ahol a buddhista vallás van többezer éve, és amely vallás köztudottan a legnagyobb tolerancia híve, az emberek a reinkarnációban hisznek, nagyon jól beillik náluk a reinkarnációba hogy valaki aki nö volt, utóbb reinkarnálódhat egy férfi testben is - vagy forditva - tehát Taiföldön arányaiban is sokkal nagyobb ez a fajta genetikai rendellenesség, hogy valaki transszexuálisnak születik - mint a világ más régióban, ahol a reinkarnáció (hamis) tana nem dívik. Szóval maradjunk annyiban, hogy csak kétféle nemet teremtett Isten - a férfit és a nöt - a többi már csak degenerativ elfajulása az emberi nemnek ....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves kommentelő!
      Köszönöm hogy fáradtál ilyen hosszú szöveget írni, és szépen fogalmaztad meg, ezért úgy érzem még ha meg is késve de válaszolok rá.
      Nem igazán tudok mit hozzáfűzni, mindenkinek szíve joga eldönteni mit gondol/miben hisz, viszont a divathóbortos kijelentéseddel nem értek egyet. Divatból senki nem lenne hajlandó átoperáltatni magát, vagy megjátszani ezeket a dolgokat, mert szerintem a transzneműség kicsit súlyosabb téma mint például a homoszexualitás. Mert tény, hogy sokan vannak akik kísérletezgetnek, de végül ők sem tudják egész életükön át megjátszani a melegséget.
      Tehát amit mondani szeretnék, hogy divatból ilyet nem tud senki megjátszani. pl: ha bejönne divatba az, hogy mindenki hordjon 36-os méretű cipőt, egy idő után azok akiknek valójában nem ekkora a lábuk nem tudnák elviseln a velejáró bajokat, és levennék a cipőket.
      Üdv!

      Törlés